Szállítási és fizetési feltételek

2.6. Fizetés

Fizetés utánvétellel készpénzben a futárnak vagy az üzletben az eladónak: Amennyiben a Honlapon megrendelt termék futárszolgálattal kerül kiszállításra vagy személyesen veszi azt át a Megrendelő az üzletben, a megrendelés végösszegét a futárnak, vagy az üzletben az eladó részére kell megfizetni.

Bankkártyával: Személyes átvétel esetén van rá lehetőség. A  megrendelés végösszegének azonnali kifizetése ez esetben az üzletben, a Budapest Bank bankkártyás rendszerén keresztül történik.

2.7. Számla

Szolgáltató a megrendelt termékek kiszállítását megelőzően a Megrendelő részére, a kifizetés igazolására papíralapú számlát küld a Megrendelő részére a csomagban.

2.8. Szállítási és átvételi módok, és áraik

A megrendelt terméket az 1. pontban megjelölt szerviz és bolthely címén tudja a Megrendelő átvenni személyesen, vagy az Ön által megadott szállítási címre kerül kiszállításra a megrendelése a GLS futárszolgálattal,
vagy MPL üzleti csomag szolgáltatással.

A Megrendelése állapotának változásairól, beérkezéséről, illetőleg a futárnak való átadásról e-mail, vagy SMS értesítést küld a Szolgáltató a Megrendelő részére, ezért fontos, hogy a regisztráció folyamán pontos adatok és SMS fogadására képes telefonszám kerüljön rögzítésre.

Munkanapokon a délig leadott, és Szolgáltató raktárában lévő rendelési tételeket, még aznap összekészíti a Szolgáltató, és ha kiszállítással kérte a csomagot,
GLS szállítás esetén, még aznap átadásra kerül a GLS-nek, ami a következő munkanapon megérkezik a kiszállítási címre.

MPL szállítás esetén, a csomag átadása kiszállításra átlagosan 5-8 munkanap átfutási idővel számolandó.

Ha a megrendelt termék nincs raktáron vagy több tételből áll a megrendelés, akkor a termék csak akkor kerül összekészítésre és átadásra a futárnak, ha minden termék rendelkezésre áll.

Személyes átvétel esetén készpénzes, illetve bankkártyás fizetésre van lehetőség.

Kiszállítás kérése esetén rendelését a
választott csomagküldő szolgálat viszi ki a Megrendelő részére a számlacímmel azonos, vagy ettől eltérő, Megrendelő által kiválasztott címre/csomag pontra/automatába, továbbá MPL esetén Posta vagy Posta pontra. A csomagok kézbesítése munkanapokon történik 8-17 óra között. Amennyiben ebben az időszakban nem tartózkodik otthon, célszerű szállítási címként a munkahelyi címét megadni, amennyiben erre lehetősége van.

A futárszolgálat összesen kétszeri kézbesítést kísérel meg, azonban, ha a 2. kiszállítás is sikertelen – Megrendelőnek felróható okból -, akkor a futár a terméket visszaszállítja Szolgáltatóhoz és a Szolgáltató azt továbbértékesítheti, a megrendelést pedig törölheti. Ilyen esetben, ha a Megrendelő utólag mégis kéri a termék újbóli kiszállítás, köteles az új kiszállítás költségét megfizetni a Szolgáltató részére, illetve köteles a megrendelés értékét átutalással megfizetni a Szolgáltató részére.

A csomag átvételekor a futár jelenlétében a Megrendelő köteles ellenőrizni annak külső sértetlenségét. Ha a csomag kívülről szemmel láthatóan sérült, kérjük, ne vegye át a csomagot!

Amennyiben az átvételkor láthatóan sérült a csomagolás és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, a termék visszavételét Szolgáltató díjmentesen biztosítja.

Kiszállítás esetén a termék ellenértékét, valamint a kiszállítás díját a rendelés átadásakor készpénzben kell megtéríteni a futárnak. A fizetendő végösszeg a megrendelés összesítője és visszaigazoló levele alapján minden költséget tartalmaz.

A számlát, valamint a jótállási jegyet (csak jótállásköteles tartós fogyasztási cikk esetén! lásd 4.3. pont) a csomag tartalmazza.

2.8.1. Szállítási költségek

A szállítás teljes díja kettő összegből épül fel, szállítási díj és utánvételi díj összege.

GLS szállítás esetén:

-Házhoz szállítás: 1449-Ft + 350-Ft = 1800-Ft

-GLS csomagautomata: 1299-Ft + 350-Ft = 1650-Ft

-GLS csomagpont: 1299-Ft + 350-Ft = 1650-FtMPL szállítás esetén:

-Házhoz szállítás: 1990-Ft + 930-Ft = 2920-Ft

-MPL csomagpont: 990-Ft + 930-Ft = 1920-Ft

-MPL postapont: 990-Ft + 930-Ft = 1920-Ft

-MPL postán maradó: 990-Ft + 930-Ft = 1920-Ft

PostaPontra való kézbesítés esetén a címzett elektronikus értesítést (e-mailt vagy sms-t) kap a csomag érkezéséről, amennyiben az elérhetőségét megadta. Ezt követően a csomagok a feladó rendelkezésétől függően 5 vagy 10 munkanapon keresztül vehetők át. A lejárati idő előtt két nappal a címzett részére ismételt elektronikus értesítést küld a Posta. A PostaPontokra történő címzés esetén a feladható küldemény maximális tömege 20 kg lehet.

A Csomagautomaták a nap 24 órájában, országszerte hozzáférhetőek. Az átvétel egyszerű és gyors, nincs sorban állás, csak néhány gombnyomás. Az automata diszkrét megoldást kínál: nem kell munkahelyre, vagy otthonra rendelni, 20 kg-ig bármilyen súlyú csomag átvehető.

A postai PostaPontokra történő címzés esetén a feladható küldemény maximális tömege 30 kg lehet.SÚLY ÉS MÉRETHATÁROK

Maximális tömeg

Címhelyre címezve: 40 kg

Postára címezve: 30 kg

PostaPontra és csomagautomatába címezve: 20 kg

Méretek

Legkisebb méret: 120 x 175 mm

Hosszúság max. 2400 mm

Hosszúság + szélesség + magasság együttesen max. 3000 mm

Terjedelmes

Terjedelmes Ha a három kiterjedésbeli mérete együttesen több 1800 mm-nél, de nem haladja meg a 3000 mm-t, vagy leghosszabb oldala 1000 mm-nél nagyobb, de nem haladja meg a 2400 mm-t, illetve alakja nem téglatest vagy boríték, természete miatt egyéb küldeménnyel nem rakható össze vagy eltérő kezelést kíván.

2.8.2. Szállítási határidő

A megrendelés kiszállításának határideje
a futárszolgálatnak átadása után 1-5 munkanap.

Szolgáltató – a Felek eltérő megállapodásának hiányában - a szerződés megkötését követően késedelem nélkül, de legkésőbb harminc napon belül köteles a fogyasztó rendelkezésére bocsátani (kiszállítani) a terméket.

A Szolgáltató késedelme esetén a fogyasztónak minősülő Megrendelő jogosult póthatáridőt tűzni. Ha a Szolgáltató a póthatáridőn belül nem teljesít, a fogyasztó jogosult a szerződéstől elállni.

A fogyasztó póthatáridő tűzése nélkül akkor jogosult a szerződéstől elállni akkor, ha

a) a Szolgáltató a szerződés teljesítését megtagadta; vagy
b) a szerződést a felek megállapodása szerint vagy a szolgáltatás felismerhető rendeltetésénél fogva a meghatározott teljesítési időben - és nem máskor - kellett volna teljesíteni.